Dünyayı inşa etmek

Yeryüzü, kendine has şartlara ve sistemlere sahip. Canlıların hayat bulduğu bu sistemler bütününe doğa diyoruz. İnsan, doğayı aşıp kendi dünyasını inşa eden tek canlı ve belki de insan olmak, dünyayı durmadan ve yeniden inşa etmek demek. Bu yolculuk birçok farklı disiplinin eseri olsa da merkezinde mühendisler yer alıyor. Yollar, evler, tarlalar, çiftlikler, hastaneler, arabalar, uçaklar, bilgisayarlar, uydular ve benzeri birçok temel unsur, dünyadaki yaşamımızı sürdürebilmek için mühendislik aracılığıyla inşa ettiğimiz altyapıyı oluşturuyor. Tekhnelogos olarak bu inşa faaliyetini çok önemsiyor; çevreyle uyumlu, insan hayatını anlamlı kılacak, fırsat eşitsizliklerinin olmadığı bir dünya için mühendisliğin önemine inanıyoruz.

Dünyayı inşa etmek
  • Mühendisler için mühendislik
    Mühendisler için mühendislik

    Mühendisliğin bu hayati önemi sebebiyle hem dünyanın inşasına doğrudan katkı sağlayan ürünler geliştiriyor, hem de çeşitli alanlardaki mühendisliği destekleyecek yazılım ve IoT ürünleri geliştiriyoruz. Mühendisliğin temelinde yer alan hesaplama, analiz, tasarım, test gibi süreçleri destekleyici ve kolaylaştırıcı bu ürünler, mühendislik faaliyetinin daha az emekle daha etkili ürünler ortaya koymasını sağlıyor. Öte yandan, mühendislerin bakış açısını taklit edebilen ve hesaplama, tasarım, kontrol, test gibi faaliyetleri sorunsuzca yürütebilen yapay zekâ becerilerini mühendislik araçlarıyla birleştiren ilk ekiplerden biriyiz. Bu çerçevede e-proje konseptiyle doğalgaz veya diğer tesisat projelerinin hesaplama, doğrulama ve testlerini mühendisler yerine bilgisayarların gerçekleştirdiği ürünlerimiz dikkat çekiyor.

  • Bir mühendislik tasarısı: Tekhnelogos
    Bir mühendislik tasarısı: Tekhnelogos

    Tekhnelogos’un mühendislik ürünleri üzerinde yükselen başarılı geçmişi, kurucu ekibin mühendislerden oluşmasıyla ilgili. Makine mühendisi olan kurucularımız, ilk ürünlerini yine makine mühendisi olan bir çekirdek ekiple makine mühendisliği alanında devrim yaratacak çözümlerle ortaya çıkardı. Tekhnelogos’u başarılı bir Ar-Ge firması yapan ruh, kuruluş aşamasında odaklandığımız probleme daha önce düşünülmemiş, yenilikçi bir yöntemle çözüm önererek doğdu. Başlangıçtaki bakış açımız, sonraki ürün geliştirme yaklaşımlarında da sahası ne olursa olsun mühendis disiplinini esas aldı. Ekibimiz, doğaya hayret ve merakla bakan, problemleri sıkıntı değil meydan okuma olarak gören, tasarımı gündelik hayatın parçası haline getiren çözüm odaklı bir gelenek oluşturdu.

  • Kısıtlar dünyasında yaratıcılık
    Kısıtlar dünyasında yaratıcılık

    Mühendis, bir eser ortaya koyarken tıpkı bir sanatçı gibi hayal gücünün sınırlarını zorlar. Ancak mühendislerin sanatçılardan farklı olarak dikkate almaları gereken bir kısıtlar kümesi bulunuyor. Dolayısıyla bir mühendis, problemin ve ona yönelik çözümün ortak uzayında en mükemmel çözümü ortaya koyarken dar yollarda ilerler. Bu açıdan mühendislik, dış dünyanın şartlarını dikkatle analiz eder ve zihni dış dünya ile uyumu esas alır. Bu uyum disiplini bir mühendisin en güçlü donanımıdır; mühendisler, nesnelerin şartlarına sadık insanlar olarak ortak aklı en iyi geliştirebilen insanlardandır. Ürün geliştirme mecralarımızın en önemlisi olan bu alan Tekhnelogos’un ruhunu oluştururken topluluk ve toplumla ilgili projelerinde de önemli çalışmalara zemin teşkil ediyor.

Tekhnelogos Blog

  • Bilal Sezer
    Bilal Sezer Kıdemli Yazılım Mühendisi

    Bir yazılım ürününü geliştirmek her zaman zordur ama bir yazılım geliştiricinin en büyük meydan okuması nedir diye sorulursa, mühendislik yazılımı geliştirme derim. Yazılım geliştirme ekosisteminde çoğu zaman veri tabanları ve web servisleri ile uğraşmaya alışkın olan bizler için bir mühendislik yazılımı geliştirmek başta eğlenceli gözükebilir. Ama iş bunu kodlamaya gelince lise yıllarında gördüğünüz trigonometri dersinden üniversitedeki fizik 1 dersine kadar geçmişte öğrendiğiniz her bilgi kırıntısına ihtiyaç duyarsınız. Bilimle teknolojinin birleştiği o ufukta zorlayıcı problemlerle baş başa olmak size büyük bir tecrübe verir.

Mühendislik Ürünlerimiz

ZetaCAD
ZetaCAD

Doğal gaz tesisatlarının tasarlanması ve TS-7363 standardına göre basınç kaybı hesabını yapabilen bir mühendislik yazılımıdır.

Ayrıntılar için tıklayın.

  • Dipos
    Dipos

    ZetaCAD ile çizilen dijital projelerin e-imzalı olarak tüm gerekli evrakları ile birlikte takip edildiği, onaylandığı ve arşivlendiği geniş bir bulut platformudur.. tıklayın.

  • Chimney Master
    Chimney Master

    Yakıcı cihazların ortaya çıkardığı atık gazın güvenli bir şekilde dışarıya atılması için basınç ve termodinamik hesapları yapabilen bir mühendislik yazılımıdır. tıklayın.

  • Telekontrol
    Telekontrol

    Doğal gaz tesisatlarının gaz açımının gerçekleştirilmesi için yapılan sızdırmazlık testi ve projeye uyumluluk kontrolünün uzaktan yapılmasını sağlayan bir cihazdır. tıklayın.

Mühendislik Ar-Ge Projelerimiz

  • Dijital Manometre
    Dijital Manometre

    Bina tesisatları gibi kapalı sistemlerde kendi havasını basarak, sızdırmazlık kontrolünü güvenli bir şekilde gerçekleştirebilen bir manometre cihazıdır.

    Ayrıntılar için tıklayın.