Geleceğin yıldız mühendisleri için

Eğitim hayatımız boyunca biriktirdiğimiz her şey, gelecekteki iş hayatımıza yaptığımız katkılardır. Bu birikime eklenebilecek en önemli değer ise gerçek projelerde edinilen gerçek iş deneyimleridir. Bu türden deneyimlere alan açmak amacıyla tasarladığımız TekhneStars ile geleceğin yıldız mühendislerine harika bir staj programı sunuyor; açık fikirli, yenilikçi, enerjik bir firma olan Tekhnelogos’ta bilgi ve becerilerini geliştirebilecekleri bir ortam hazırlıyoruz.

Geleceğin yıldız mühendisleri için
  • Gerçek projeler, gerçek deneyimler

    TekhneStars Yıldız Mühendisler Staj Programının en önemli özelliği, mühendis adaylarının bilgi ve becerilerine uygun rolleri üstlendikleri gerçek projelerde çalışmalarıdır. TekhneStars projeleri iş analizinden ürün geliştirmeye kadar tüm süreçleri içeren özel projelerdir ve içerisinde sadece mentorların gözetimindeki stajyer mühendisler rol almaktadır. 90 güne yayılan her bir TekhneStars projesi yenilikçi bir teknolojik ürün prototipi geliştirmeyi hedefler ve katılımcılar iş analizi, sistem tasarımı, UX tasarımı, robotik, IoT, yapay zekâ ve yazılım teknolojileri alanında çeşitli pozisyonları paylaşırlar.

  • İşin yanında dostluk var

    İşin yanında dostluk var

    Tekhnestars projelerinde, stajyerlerin tecrübeli mühendislerle birlikte TekhneLabs Ar-Ge merkezi projelerinde iş bölümü yapmalarını sağlıyoruz. Böylelikle, uzun vadeli Ar-Ge projelerindeki ürün geliştirme süreçlerine yakından tanık olup bilgi ve becerilerinin bu projelere yaptığı katkıları gören mühendis adayları özgüven kazanıyor. Tecrübeli bir mühendisle yakından tanışıp işbirliği yapan stajyerler, iş hayatlarında her zaman danışıp fikir alışverişinde bulunabilecekleri yeni dostlar da kazanıyor. Bununla birlikte, TekhneLabs programlarında yer alan bir mühendis adayı, mezun olduktan sonra Tekhnelogos’a yapacağı iş başvurusunda avantajlı bir konum elde ediyor.

  • Eğitimle zenginleşen staj

    Eğitimle zenginleşen staj

    Mühendisler, çalıştıkları alanla ilgili teorik bilgileri üniversite eğitimi sayesinde ediniyor. Tekhnestars programı, bu eğitimin özellikle pratik anlamındaki eksik yanlarını gidermek amacıyla mühendis adaylarını iş hayatına hazırlayacak kritik konularda önemli ek eğitimler sunuyor. Proje yönetimi, patent yönetimi, girişimcilik, yapay zekâ metodolojileri, temel pazarlama gibi alanlarda verdiğimiz sertifikalı eğitimlerle mühendis adaylarına birçok yeni alanda yeni ufuklar kazandırıyoruz.

  • Yıldız mühendislerden yıldız girişimcilere

    Yıldız mühendislerden yıldız girişimcilere

    Tekhnestars staj programı girişimcilik için bir başlangıç noktası işlevi de görüyor. Mühendis adayları kendi ürün geliştirme fikirlerini kendi startup firmalarında hayata geçirmek istediğinde, staj programı sayesinde girişimciliğe dair en temel bilgilerle donanmış oluyorlar. Ürün geliştirmenin öncesi ve sonrasıyla ilgili olarak, iş ve pazarlama planlarını hazırlama noktasında verdiğimiz danışmanlık ve ek eğitimlerle hatalı bir başlangıç yapmalarını engelleyecek vizyon sağlanıyor. Öte yandan, uygun iş ve ürün fikirleri Tekhnelogos’un girişim, destek ve yatırım imkânlarıyla buluşma fırsatına sahip oluyor.

  • Bedriye Özcan
    Bedriye Özcan İnsan Kaynakları Uzmanı

    Genç yetenekler için üniversiteden iş hayatına geçişin zorlayıcı olabileceğinin ve kariyer yolculuğuna atacakları ilk adımların ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bu nedenle; sağlam temeli, insan odaklılığı ve dinamizmiyle TEKHNELOGOS’un harika bir başlangıç noktası olacağına inanıyoruz. TEKHNESTARS staj programı süresince genç yeteneklerin alanında uzman ekiplerle kendilerini geliştirebileceği, profesyonel kariyerlerine adım atmadan önce iş hayatını ve teknoloji dünyasını tecrübe edebileceği keyifli ve gerçekçi deneyimler sunuyoruz. Projelerimize katkı sağlayacak yeni yetenekler yetiştirmek TEKHNESTARS programının en önemli hedeflerinden biri olmakla birlikte İK vizyonumuza ışık tuttuğunu ve yeni kuşaklarla çalışma ortamı deneyimi yaşamanın da TEKHNELOGOS için önemli bir fırsat noktası olduğunu düşünüyoruz.

Tekhnelogos Blog